عدم وجود صنایع تبدیلی و خام فروشی عمده ترین مشکل بخش کشاورزی کردستان است

علی رغم اراضی مستعد درجه یک و واحد های دامی در بخش های مختلف کشاورزی، نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش های زارعت و دامداری باعث شده، که کشاورزان کردستانی تولیدات خود را به صورت خام به بازارعرضه کنند.
به گزارش خبرنگار دهگلان شیدا، علی رغم وجود یک میلیون اراضی مستعد درجه یک و واحد های دامی در استان کردستان، متاسفانه هنوز در این استان در بخش های مختلف کشاورزی، اکثر تولیدات به صورت خام به فروش می رسد و با توجه به اینکه امروز کشاورزی بخش اول اقتصاد درهر کشور است که نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی ازعمده ترین مشکلات بخش کشاورزی است و کشاورز مجبور است در بخش های زارعت، دامداری و باغداری تولیدات خود را به صورت خام به بازار عرضه کنند.
با توجه به اهمیت بالای بخش کشاورزی، توسعه این بخش می تواند باعث توسعه بخش های دیگر اشتغال و رونق اقتصادی منطقه شود و برای فراوری و پردازش مواد اولیه و تولیدات کشاورزی در استان تحقق این مهم نیازمند ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی است.
شهرستان دهگلان باوجود داشتن چاههای عمیق و نیمه عمیق، دشت وسیع و مستعد برای کشاورزی و تولید انواع محصولات، مشکلات عدیده دارد که یکی از این مشکلات عدم وجود صنایع تبدیلی است که محصولات تولید شده کشاورزان به صورت خام وارد بازار می شود.
کشاورزان در زمان برداشت محصول هیچ گونه انبار استاندارد برای نگهداری محصولاتشان ندارند مجبورند برای جلوگیری از فاسد شدن، محصول را به قیمت پایین بصورت خام به بازارعرضه کنند و درآخر هیچی عایدشان نمی شود.
سیب زمینی یکی از مهمترین محصول بعد از گندم در شهرستان دهگلان است که به علت نبود سردخانه های استاندار نیمی از محصول در انبار فاسد شده و در اطراف شهر و روستاهای شهرستان دور ریخته می شود و مشکلات زیست محیطی را هم به دنبال دارد.
در این راستا باید مواد اولیه و تولیدی کشاورزی ما در استان و شهرستان ها فرآوری و پردازش شود، که تحقق این مهم نیازمند ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی است.
شهرستان دهگلان در بخش کشاورزی رتبه اول تا چهارم تولید استان را به خود اختصاص داده است که این ظرفیتها ایجاد و افزایش صنایع تبدیلی و تکمیلی را بیشتر میکند.
با توجه به قابلیت موجود در شهرستان، کشاورزی در این راستا می تواند توسعه یابد و اختصاص اعتبارات بانکی به کشاورزان برای ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی باعث توسعه رونق بخش کشاورزی، دامداری و ایجاد اشتغال در شهرستان و حتی منطقه شود.
باید با ایجاد کارخانههای صنایع تبدیلی و تکمیلی از هدررفت محصولاتی که در گذشته به علت مازاد بودن از بین میرفتند جلوگیری کرد و آنها را به محصولاتی قابل عرضه در بازار تبدیل و امکان صادرات را نیز فراهم کرد.
کردستان در زمره استانهای نخست در بخش کشاورزی قرار دارد
یک کارشناس حوزه کشاورزی در این مورد میگوید: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی با هدف کاهش حجم ضایعات کشاورزی و کمک به اقتصاد آن در سند چشمانداز توسعه کشور پیشبینی شده و این موضوع ضرورت ایجاد این صنایع را ضروری کرده است که استان کردستان قابلیتهای فراوانی در بخش کشاورزی دارد و همپای بخش صنعت یکی از قطبهای کشاورزی کشور محسوب میشود، به نحوی که در زمره استانهای نخست کشور در بخش کشاورزی قرار دارد..
سهم عظیم اشتغال در دهگلان کشاورزی است
سهم عظیم اشتغال در این مناطق به کشاورزی اختصاص داده شده و عدم درآمد کافی از فروش محصولات بخصوص سیبزمینی پیامدهای منفی را به همراه خواهد داشت که کل اقتصاد منطقه را تحت تأثیر خود قرا داده است.
صادرات محصولات کشاورزی بخصوص سیب زمینی تا قبل از برداشت این محصول در استان کردستان در تمامی مرزهای کشور آزاد و روانه بازار مصرف خارجی می شد اما همزمان با برداشت سیبزمنی در مزارع استان تمامی مرزها به روی صادرات این محصول بسته می شود و هیچ کسی پاسخگوی کشاورزان نیست.
با توجه به اینکه کشاورزان از مزرعه تا بازار مدام متحمل زحمات فراوان می شوند و علیرغم این رنج و مشقت به دلیل نبود صنایع تبدیلی و کارخانه های فرآوری بخش اعظمی از زحمات کشاورزان از بین می رود لذا نیاز است مسئولان ذیربط باید در حمایت از کشاورزان و جذب سرمایه گذاران زمینه های صنعتی شدن محصولات کشاورزی را فراهم آورند.
هر چند ظرفیت های موجود در استان کردستان و شهرستان دهگلان در حوزه تولید محصولات کشاورزی نقش عمده ای در چرخه اقتصاد خانواده ها را عهده دار می باشد که برای ارتقای چرخش این چرخه باید موانع موجود از میان برداشته شود.
یکی از مشکلات کشاورزان استان کردستان و شهرستان دهگلان عدم وجود صنایع تبدیلی در استان است که موجب شده سالانه کشاورزان حاصل دسترنج خود را بدون بهرهای به فروش برسانند و همچنین قسمت عمدهای از محصولات کشاورزی منطقه به ضایعات تبدیل شود.
بدون تردید ایجاد صنایع تبدیلی یکی از سودمندترین ارتباطات بین دو بخش صنعت و کشاورزی است؛ این صنایع می تواند از میزان بیکاری های دائمی و فصلی در مناطق شهری و روستایی بکاهد.
حرف پایانی
ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی در شهرستان دهگلان میتواند نقش بسیار مهمی در شکوفایی اقتصاد کشاورزی شهرستان ایفا کند و تأثیر قابل توجهی در توسعه پایدار این حوزه و ایجاد اشتغال مولد و پایدار در مناطق روستایی شهرستان داشته باشد.
از مزایای صنایع تبدیلی در این بخش جلوگیری از فسادپذیری محصولات، کمک به کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، استفاده بهینه از منابع و امکانات موجود و افزایش ارزش افزوده محصولات کشاورزی را میتوان نام برد.
با توجه به اهمیت بخش کشاورزی در اقتصاد استان و منابع مالی که در این بخش به کار گرفته میشود، باید برای جلوگیری ازهدر رفت این منابع و مهم تر محصولات کشاورزی و باغی که در کشاورزی جایگاه خوبی در استان دارد، با ایجاد و تقویت زیرساختهای صنایع تبدیلی اقدامات مناسبی صورت گیرد.
استقرار صنایع تبدیلی در استان کردستان که ظرفیتهای خوبی در بخش کشاورزی و زراعی دارد می تواند دارای مزایای بسیار زیادی از جمله ایجاد ارزش افزوده در بخش کشاورزی، اشتغالزایی در روستاها و شهرها، ایجاد امنیت غذایی، ارزآوری و افزایش صادرات داشته باشد.
انتهای پیام/
برچسب ها :
نبود صنایع تبدیلیخام فروشی محصولات کشاورزینظرات کاربران :
دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
- استان کردستان 16 تیر ماه میزبان رئیس جمهور خواهد بود
- 19 ماه حبس تعزیری و 2 سال منع از اشتغال به عرضه فرآورده های خام دامی
- مکتب شهدا باید الگوی زندگی همه باشد
- یک رستوران در دهگلان بعلت تخلفات بهداشتی پلمپ شد
- کاهش چشمگیر آب های زیرزمینی دهگلان
- بازدید از طرحهای اشتغالزایی بهبود یافتگاندهگلانی از چنگال اعتیاد
- بازدید ایثارگران و خانواده شهدا دهگلان از اماکن زیارتی و سیاحتی زنجان
- کشف گوشت قرمز غیر بهداشتی و غیر مجاز از یک رستوران در دهگلان
- ورزش برای جانبازان و معلولان بسیار نشاطآور است
- وزیر کشور از گردنه صلواتآباد سنندج بازدید کرد
- نقش نیروهای نظامی و انتظامی در مدیریت بحران ناشی از اخلاق مداری آنها است
- ابتلای 31 نفر به قارچ سیاه در کردستان/ کرونا عامل اصلی شیوع قارچ سیاه است
- مراسم هفته کودک ویژه کودکان دهگلانی برگزار شد
- سالانه ۱۸۰ میلیارد دلار سوخت در کشور دود می شود/ ۴۰ هزار ایرانی سالانه به دلیل آلودگی جان خود را از دست می دهند
- اتمام ریل گذاری راه آهن همدان-سنندج
- برداشت انگور از باغات شهرستان دهگلان
- ۱۰۰ میلیارد ریال به پروژه گردنه صلواتآباد سنندج تخصیص یافت
- حمایت از تولید اولویت دستگاه قضا در کردستان است/ برخورد قاطع قضایی در انتظار مدیران مرتکب ترک فعل
- هفته دفاع مقدس سمبل ایثار و شجاعت ایران اسلامی در برابر جبهه استکباراست/ برگزاری 95 برنامه فرهنگی در هفته دفاع مقدس
- خرید تضمینی بیش از ششصد تن کلزا در شهرستان دهگلان
- هفته دفاع مقدس سمبل ایثار و شجاعت ایران اسلامی در برابر جبهه استکباراست/ برگزاری 95 برنامه فرهنگی در هفته دفاع مقدس
- استقبال بی نظیر مردم دهگلان از واکسن کرونا در مراکز تجمیعی و پایگاههای سلامت
- خرید تضمینی بیش از ششصد تن کلزا در شهرستان دهگلان
- بازنشستگان عرصه جهاد و شهادت سرمایه های نظام و انقلاب هستند
- سالانه ۱۸۰ میلیارد دلار سوخت در کشور دود می شود/ ۴۰ هزار ایرانی سالانه به دلیل آلودگی جان خود را از دست می دهند
- اعزام تیم پزشکی به مناطق محروم دهگلان در قالب طرح شهید رهنمون
- دستگاهای نظارتی و امنیتی با تفرقه افکنان قاطعانه برخورد کنند
- دستگیری و انهدام باند انتشارعکس و فیلم در دهگلان
- آزادگان سرافراز یکی از ارزشهای انقلاب اسلامی ایران هستند
- کشف بیست دستگاه ماینر غیر مجاز به ارزش سه میلیارد ریال در دهگلان